fredag 21. desember 2012

11 dager siden sist!

Se der ja! Plutselig var det 11 dager siden siste blogginnlegg! Er en planding av ork til å blogge samt det at det ikke har skjedd så mye bloggverdig.
Vel, for å gjøre en lang historie kort (noe jeg ofte gjør her på bloggen) så er jeg nå på Oppdal! Godt å komme seg unna byen for en stund, hjem til familien! Men jeg får ta en liten oppsummering allikavel!

Tirsdag så hadde vi micro juleaften i Oslo, jeg og samboeren hvor vi utvekslet julegaver, så på julefilmer samt at vi spiste grøt og deilig middag! Ja, det ble faktisk litt trist... Vi skulle ha ribbe, den var kjøpt i Sverige en måned eller noe slikt siden så vi gledet oss! Men tror dere ikke at ribba var sur? Jeg tok den opp til i forveien men da jeg rutet den opp så kjente jeg at det luktet litt andeledes av den. Etter en liten lesning om kjøtt på nettet så kunne det være at den hadde harsknet pga frysing og tining men at det skulle gå bra om den bare ble stekt godt. Så jeg satte den i ovnen på tirsdags ettermiddagen men etter en time begynte det å bre seg en kvalmende lukt i hele leiligheten. Selve ribba i ovnen luktet ikke ille, men på stua var det helt forjævlig! Jeg lot den stå litt til sånn i tilfelle, men da det bare ble værre så bestemte vi oss for å droppe den. Lukta var for kvalmende, for skummel og så langt fra ribbelukt man kunne komme at vi ikke turte smake på den engang. Så vi la den i noen poser og slengte den ut i snøen. Det ironiske var at svoren faktisk for en gangs skyld ble sprø!
Det ble koteletter og Tante Pose isteden, men det var mer en bra nok for oss.

Onsdag reiste jeg jo hit til Oppdal, men det var ikke uten vansker det heller. Bård fulgte meg til stasjonen siden han hadde ærend i byen uansett, så vi troppet opp og stod klar på stasjonen klokka 13:35 for å vente på toget som skulle gå 14:02. Det varte og det rakk, men toget kom aldri... Ti på to ropte de over høytalerne om at toget var forsinket inn til stasjonen, det var jo greit det... Da klokka var over to så ropte de over høytalerne at toget måtte skifte en vogn, og derfor ble litt forsinka...igjen, det var greit nok det, jeg hadde det ikke travelt akkurat... Så begynte de å vekselsvis å rope over høytalerne at de fortsatt holdt på med vogna og slenge opp nye togtider på tavla. 10 minutter ekstra... 10 minutter ekstra, 6 minutter ekstra, 5 minutter ekstra, 16 minutter ekstra... Faen heller, 20 minutter ekstra! Toget tikket endelig inn på stasjonen ganske nøyaktig 15:02 og vi kom oss avgårde 20 minutter etter det igjen! NSB altså!

Så var jeg hjemme på Oppdal! Det første som skjedde var at jeg måtte hjelpe min mor med å pynte hus og juletre, vi ble ferdige like over midnatt så det tok litt tid!

I går, altså torsdag så var jeg hos Synsam og fikk sjekket synet, og det har holdt seg stabilt nå i 7-8 år så det var mer som en liten rutine siden jeg ikke har vært der på snart 3 år...og jeg trengte nye briller så da ble det det også i samme slengen. Den blide og pratsomme damen som sjekket øynene mine var så grei at hun fikset opp de gamle brillene mine også så godt hun kunne, nå sitter de iværtfall bra på nesa, de glir ikke og de er ikke vonde lengre, men den ene stanga som var litt løs i jengene kunne hun ikke gjøre noe med og glassene orket jeg ikke bytte, da er det like greit å bare kjøpe nye. Så nå får jeg to par! Det nye paret jeg valgte meg ut er litt mer av den "moderne" sorten som jeg egentlig ikke er særlig glad i. Tykke innfatninger i plast, type hipster... Blir det for kraftig så blir det for voldsomt for ansiktet mitt. Jeg må også ha en nøytal farge samt ingen ramme på undersiden. Dere kan jo se å sammenligne selv!
Nytt par til venstre og gammelt til høyre.

Nå skal det sies at jeg ikke har fått de nye enda siden det tar tid å fikse glassene, men jeg foretrekker selv den litt mer minimalistiske brillen. Det er folk som min mor og kjære Alexa som mener at jeg burde ha noe litt mer kraftige briller, så vi får se hvordan dette går. det er jo Ray Ban så det burde ikke bli så ille...

I går kveld så støvsuget jeg hele kjelleren og trappa samt at redde jeg også opp senger til 5 mann som kommer i dag! Min bror med samboer og tre barn kommer så vi blir mange på juleaften i år!
Ellers så har det stått mer eller mindre stille på strikkefronten... Minecraft har plutselig kommet inn i bildet igjen, så da blir det stusslig med strikking gitt... Jeg har begynt på tre sokkeprosjekter som enda ikke er ferdige, det ene paret tror jeg ikke at jeg kommer til å fullføre, det andre er muligens for stort...

...og det tredje har jeg med meg som ferie strikk! 

Må også nevne at jeg kjøpte inn garn til julesokker i går også, men det får jeg  nok ikke gjort noe med før jula er over, og spessielt ikke nå som min mor har bestemt seg for at "jo, en Marius tunika hadde kanskje ikke vært så dumt" nå som vi har sett på farger og fått kjøpt inn garn.

Hun fikk da prøve min, så etter litt diskusjon om maskeantall så skal jeg da alltids få det til! Ble så ivrig etter at garnet ble kjøpt at jeg måtte bort til Notabene hvor moren min jobber for å kopiere oppskriften fra Marius boka, jeg hadde den jo ikke med meg! Så fort jeg kom hjem så dykket jeg i pinneboksen til moren min og fant fra pinne 2 1/2 og 3 som jeg håper er lange nok! Så nå skal det strikkes!

Om det ikke kommer noe mer fra med før kirkeklokkene ringer, så får dere ha en god jul alle sammen! Dere får kose dere med det tredje bildet av ett juletre i dette innlegget, dette er strikket av damene hos Husfliden, Oppdal! Er det ikke fantastisk?
Og tenk, så slapp vi jammen unna verdens undergang også! Jaja, det var gøy så lenge det varte!

1 kommentar:

  1. Så koselig blogg du har, denne gav meg skikkelig julestemning. Og så lagar du så utruleg mange fine ting! Kjekt å følga bloggen min!!

    SvarSlett