mandag 21. mai 2012

17. mai helg i Valle!

Jeg elsker Valle! Bare så det er sagt! For meg er Valle det nærmeste jeg kommer paradis! Det er stille, lite folk, fantastisk natur, masse fjell rundt omkring, masse hyggelige folk for ikke å snakke om mine nærmeste venner. Jeg tilbragte tre skoleår i bygda og jeg bodde de tre årene på hybelbygget, rom 10 og 18. Jeg tørr påstå at det har vært noen av de beste årene i mitt liv...eller de mest innholdsrike årene i mitt liv med de beste folkene jeg kan tenke meg!

Bussturen nedover var som å gå ett år eller to tilbake i tid. Alt var slik det var da jeg gikk på skole der nede. Jeg kjente igjen de samme tingene, de samme stedene og jeg kunne kjenne at minnene strømmet på! Da bussen var fremme så var det første jeg gjorde å slenge meg rundt halsen på Muffin! Hun skulle med bussen sørover så jeg måtte gi henne litt oppmerksomhet og en ekstra klem før jeg kunne bevege meg bort til Fido og Bale som stod å ventet på meg.

Slik ser Valle sentrum ut! ...minus legesenteret, husfliden og politistasjonen...Bergtun var kaffeen vår forrige skoleår, men desverre så har de gått konk og søker nå pengestøtte for å kunne starte opp igjen... Jeg hadde gledet meg lenge til å drikke kaffe der, men desverre... Det var fast "rituale" for meg, Fridtjof og Bale hver fredag etter skolen. Ofte så fikk vi med oss Trond eller andre fra VG2 klassen også!

Bale bor nå i det lille huset som Fridtjof bodde i ifjord... Jeg var totalt forberedt på at det ville bli utrolig rart å være der uten henne samt konstant si at det var hennes hus og ikke Bales...men overraskende nok så gikk det utrolig greit! Så greit at det til tider var Bale som var gjest og at jeg bodde der egentlig :P

Fido ble med hjem til Bale på onsdagskvelden da jeg kom. Det var kjempekos å se dem begge to igjen!

17. mai startet litt treigt... Jeg våknet rundt 11 tida og så toget med folk som gikk fra sentrum og ned til samfunshuset. Stod opp ikke lenge etter det og ble sittende med Bale til klokka ble ca. 15. Da lagde jeg en Oreo-kake litt kjapt, og ganske snart etter det kom Fido og Chatarina! Vi hadde bestemt tidligere at de to + Katrine, Håkon og kanskje Camilla og Kristin skulle komme opp og grille sammen med oss den dagen. Katrine og Håkon meldte avbud like før Fido og Chatarina kom opp, mens Camilla og Kristin stakk innom en liten tur litt utpå ettermiddagen. De ble ikke lenge, men lenger utpå kvelden så kom Camilla og Katrine og ble til langt på natt! Vi hadde det kjempekoselig alle sammen!

Trivelig gjeng i lystig lag! =D

Fredagen skjedde mer eller mindre ingenting... Vi skulle egentlig til Katrine og Camilla litt utpå dagen for å se Aliens filmene, men det ble ikke noe av siden vi begge var litt daffe... Vi fikk derimot besøk av Katrine og Håkon utpå kvelden siden de klarte å snike seg bort fra filmseingen der nede.

På lørdagen stod vi opp litt tidligere enn ellers fordi vi skulle ned til Husfliden så jeg fikk sett på en Setesdalskofte og deretter innom blomsterbutikken så Bale fikk se på blomster.

Jeg endte jo også da faktisk opp med en Setesdalskofte! Den kostet bare halvparten av det jeg forventa meg så da måtte jeg bare slå til! Den er håndstrikket av innbyggere i Setesdalen så det gjør den ekstra spessiel! (Beklager for at jeg ser så trøtt ut på bildene, men jeg tok dem etter at jeg var kommet hjem til Oslo igjen og bussturen var ekstremt slitsom...)
Og Bale kjøpte seg en blomst etterpå! Det ble en gigantisk, BLÅ orkide! Den var så stor at hun ikke la merke til den, selv om hun stod og nærmest så på den. Ikke før jeg kommenterte at den var konditorfarge blå så la hun merke til den! De siste par dagene så har Bale sittet og sett på slektstre og slike greier og funnet ut at flere av hennes forfedre het Absalon, så da ble orkideen hetende Absalon! Passende spør du meg.... Fantastisk farge! Skulle gjerne hatt en selv, men jeg har en tendens til å drepe mine orkideer...
Chatarina og Fido dukket opp på lørdagsettermiddagen og vi storkoste oss til langt på natt! I går reiste jeg desverre hjem, men skulle ønske at jeg kunne bli værende for evig!


JEG ELSKER VALLE!!!

2 kommentarer:

  1. Så fin du var med kofte! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! =D Har ønsket meg en siden jeg begynte i Valle!

      Slett