mandag 12. november 2012

WIP tømmerhoggergenser!

Jaja, så satt man her da... Nå har ikke jeg gått turen min siden fredag for to uker siden. Ting som vonde knær, magekramper og regn har stoppet meg så og si hver dag, og om ikke noe av dette kom i veien en eller annen dag, ja da var det noe annet som måtte ødelegge for meg. Hadde håpet på en frisk start denne uka så jeg kanskje kom inn i det igjen, men neida, i går ble jeg plutselig litt sår i halsen med hodepinne og litt snørrete nese, og det har ikke gitt slipp enda i dag, selv om det ikke har blitt værre så tar jeg ikke sjansen på å faktisk risikere forkjølelse fordi jeg må være sunn. Men i mitt forsvar så har jeg gått ned 0,5kg uten noe aktivitet i uka som gikk!

Så nå får jeg dynge på med vitaminer, varm te og kose meg under pledd i go'stolen mens jeg strikker på min aller første genser! Dette er en del av julegaven til Bård samt ett plaster på såret for at jeg klarte å krympe en av hans favorittgensere i vinter som var, men den var såppas slitt fra før av at han trengte ny selv om jeg ikke hadde krympet den. For flere uker siden kom jeg over denne genseren hos Pickels som virket utrolig god og enkel å strikke, så det ble fort bestemt at jeg skulle strikke denne til ham så fort jeg fikk handlet garn. Vel, garnet fikk jeg i forrige uke, og på lørdag begynte jeg å strikke på den. Nå, mandag ettermiddag så har jeg kommet meg 9cm ned på bolen og jeg er overrasket over hvor lett det har gått til nå! Jeg hadde litt problemer med maskeantallet iløpet av de 9 første omgangene med økning i raglandsfellingen, men  det kom seg det også gitt!
Jeg har hørt folk stønne over raglandsfelling, men helt ærlig så er jeg positivt overrasket over denne metoden, til tross for at det er første gang jeg strikker genser. Kan jo være fordi denne strikkes ovenfra og ned. Jeg skal ikke si noe for sikkert, men jeg kan se for meg at raglandsfelling er noe vanskeligere når den strikkes nedenfra og opp?

Det er veldig vanskelig å fotografere fargen på garnet, det er ikke så lilla i fargen som her. Ellers så må jeg si at jeg digger mønsteret. Det er utrolig enkelt og det gir veldig elastikk til plagget. Jeg har til nå vært litt skeptisk på om denne i det heletatt kom til å passe Bård, men det tror jeg nok med tanke på hvor elastisk det virker å være.
Med denne farten så har jeg vel strikket ferdig denne genseren iløpet av uka! Jeg er så fantastisk overrasket hvor fort det gikk å strikke til hit jeg er kommet nå, og resten av genseren er egentlig bare rett frem, den værste delen var over ganske fort.

Og når jeg først sitter her så kan jeg vel gi en aldri så liten WIP på tunikaen min også! Jeg har ikke kommet så fryktelig mye lengre, har jo ikke strikket på den siden lørdag, men jeg syns det er så herlig at mønstert begynner å komme seg!

1 kommentar:

  1. Denne genseren blir sikkert fin. Jeg har strikket genser med ragland for mange år siden og husker det som veldig greit. Da begynte jeg nederst og strikket oppover. Det er uvant å se at den strikkes den andre veien, spennende.

    SvarSlett