torsdag 22. november 2012

Grønn Marius tunika, ferdig!

Endelig er Marius tunikaen min ferdig! Det tok sin tid, jeg har jobbet med den av og på i litt over 6 uker nå så det er godt å bli ferdig! Veldig fornøyd med resultatet og det at den i det heletatt passer meg! Jeg er jo ikke akkurat den tynneste kniven i skuffen, så det var jo ett skudd i blinde det at jeg strikket den i den største størrelsen i oppskriften.
På tirsdag gjorde jeg ferdig strikkingen, festet alle trådene samt at jeg heklet kant rundt ermene.

Jeg fikk ikke vasket den før i går og den var tørr på kvelden så jeg fikk tatt bilder av den i bruk.

Hurra for kroppsfett! ...ikke egentlig...
Grønnfargen er egentlig litt skarpere. Halskanten er mørk grå. Jeg hadde planlagt en mørkere grønnfarge eller en lysere gråfarge, men siden det ikke fantes så fikk jeg bare ta til takke for denne mørkegråe fargen. Nå husker jeg ikke hvilken blogg det var, men jeg leste om noen som hadde brukt Ida strømpegarn fra Trysilgarn (altså Europris) til de tunikaene vedkommende hadde strikket, og siden strikkefastheten virket å kunne passe ganske greit så tok jeg en råsjans.

Tror nok at jeg må skaffe meg litt hold in og diverse til jeg skal bruke denne i jula! Den er iværtfall veldig god og varm! Om jeg får tid så tror jeg at jeg skal gå løs på ettpar Marius sokker til denne tunikaen, om jeg da kommer meg på Europris i nærmeste fremtid.

Til dere som er intressert i garnstatestikk og lignende så kan jeg meddele at det gikk med ca. 450g garn til denne tunikaen. Jeg måtte bruke litt mer grønt enn det stod i oppskiften, men jeg brukte knapt noe svart og det gikk med overraskende lite hvitt.

4 kommentarer:

 1. Denne Mariusen ble veldig flott! Deilig å se Marius i andre farger enn de "vanlige". Takk for at du formidler videre give awayen min :) Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 2. Hold in er en bra ting... det skjuler ikke bare magen for å si det sånn... :p

  SvarSlett
 3. Isj! Du er fin i den uten hold in også :)
  Men til syvende og sist handler det om hvordan du føler deg, ikke hva andre sier.

  (Linda. Blogspot er teit i dag og lar meg ikke kommentere fra wordpress-kontoen min.)

  SvarSlett
 4. Imponerende tunika til deg selv!!! Blir nok veldig stilig med sokker til også:)

  SvarSlett