torsdag 6. september 2012

Tova tøfler! Igjen!

I begynnelsen av juli så kjøpte jeg inn ett lass med billig ullgarn fra Nille som jeg tenkte jeg skulle få laget en haug med tova tøfler av... Vel, tiden gikk og det er nå to måneder siden garnet ble kjøpt og jeg har nå endelig begynt å lage disse tøflene! Jeg har egentlig brukt tiden på å lete etter den perfekte oppskriften som krevde minst mulig montering, for helt ærlig, jeg kan ikke fordra det! Og etter de tøflene jeg lagde i vinter (par 1 og par 2) så har jeg absolutt ikke hatt lyst til å lage flere, fordi de tok for mye tid med montering! Ellers så var det også ganske irriterende at jeg måtte kjøre dem både to og tre ganger i vaskemaskinen før tovingen ble grei og slik at de passet.
Jeg startet også på et par til samboeren min, men siden han er en såppas tøffel har han ikke mast om de var ferdige snart eller om han også kunne få noe. Syntes såppas synd på han at jeg strikket to par ullsokker til ham mens jeg jobbet med å finne en god tøffeloppskrift.

Jeg kom over gratisoppskriftene på Sandnesgarn.no for en stund siden og der var det jammen meg oppskrifter til tova tøfler også! Det tok fortsatt en god stund før jeg bestemte meg for å prøve denne oppskriften. Ivrig satte jeg igang med å strikke paret til Bård, men jeg ble fort litt bekymret over garnmengden... Kan være fordi jeg ikke brukte det garnet som stod oppgitt i oppskriften, men det var fortsatt litt urovekkende... I oppskriften står det at ett par tøfler til herre tar 200g. Nå har ikke jeg vekt, men jeg brukte 7 nøster...minus endel rester som gikk ut fordi det ikke ble jevnt fordelt om jeg skulle bruke opp alt...så la oss si 6 nøster på 50g hver... Det er 300g, hele 100g MER enn det oppskriften tilsier. Og til damer så gikk det 5-6 nøster vil jeg tro. Så dere kan skjønne at jeg var litt skeptisk, men etter toving så virker de å kunne passe perfekt! Noe de forrige tøflene jeg lagde ikke gjorde før 2-3 tovinger!

Men ja, tøflene. Bård er ikke særlig nøye med farger, noe som er veldig morsomt for meg som ELSKER å bruke farger! Hans tøfler ble derfor ganske så fargerike! Jeg hadde rasket sammen alt jeg hadde av single nøster i rent ull og gikk løs på dem først. Mørk grønn, lys blå, mørk rødt, lime grønt, rødt, lys lilla og svart.


Slik så en tøffel ut før montering.

Og som dere ser så er de ganske store før toving...
 
Men før jeg slang dem i vaskemaskinen så strikket jeg ett par til til min gode venninne i Colombia! Disse er strikket i hennes favorittfarger, rød, lilla og blå.

Etter en runde i vaskemaskinen ble de perfekte! Litt trange i åpningen, men det kan fort tøyes ut!

De ble ekstremt tykke, så jeg satser på at de vil bli utrolig gode om vinteren!

1 kommentar:

  1. Your slippers are both so lovely! The strippy colors look pretty and so warm! :)
    Thank you for your kind comment on my blog!
    You have a great day!
    Hugs, LS

    SvarSlett