onsdag 22. mai 2013

Mine tanker om XboxOne!

Jeg er Nintendo fangirl, men med årene har jeg åpnet meg mer og mer for Sony og Microsoft sine konsoller...meeeeen, jeg begynner å gå tilbake. Spessielt etter Microsoft sin pressekonferanse i går.
Og ja, dere ser riktig, den kommer med en helt ny Kinect... Enda en grunn for meg å ikke skaffe meg denne fordi vi har rett og slett ikke stueplass! Men, jeg skal rose Microsoft med at de ENDELIG har funnet ut at det er bedre å ha en firkantet boks enn en avrundet dørstopper.
Kontrolleren ser fortsatt ikke særlig behagelig ut, men de har nok endelig tatt hintet med innebydge, oppladbare batterier istedet for den batteripakka de fleste kontrollerne hadde på 360.

Men det som gleder meg mest med denne konsollen er fansen sin reaksjon! 90% av fansen er rasende! Og det værste er at Microsoft gir blanke F. Til nå har alle ryktene vært sanne, og dette er rykter som ikke er særlig gode.
Maskinen på koble seg opp online mist en gang hver 24 time for at man skal kunne bruke den.
Ja, dere leste riktig. Hver eneste dag må du som eier logge deg inn på nettet for å kunne spille dine spill, se på TV, surfe på nettet eller alt annet. Maskinen er avhengi av internett. Greit nok, nå for tiden så tror man jo at alle har internett, men tenk, ikke alle har stabilt internett. Hos oss så låner vi internett hos huseieren. Wii kan ikke koble seg opp på det, det kan heller ikke Bård sin Xbox 360 uten en ekstra antenne. Om vi motformodning fortsatt bor her vi bor nå når denne konsollen kommer ut, og om vi mot formodning skaffer oss denne, så er sjansene for at vi faktisk kan bruke den, veldig små.

Hvert eneste spill må installeres.
Hvert eneste spill du kjøper må du installere på din XboxOne. Etter dette kan du spille det så mye du vil uten å måtte bruke disken. Alle dine spill må installeres, og de lagres på en innebygd harddisk på maskinen som kun rommer 500GB. Den kommer til å fylles JÆVLA fort. Klart, jeg forventer at man kan kjøpe eksterne harddisker å koble til den, men det gjør egentlig ikke saken noe bedre... Er du en av dem som spiller mye og ofte så må du belage deg på å kjøpe noen saftige eksterne harddisker som du har i bakhånd, ellers må du slette alt etterhver som den innebygde harddisken blir full. Med dette har Microsoft gjort sin konsoll om til en datamaskin. På grunn av dette så kommer folk til å heller snu seg til PC fordi den ikke har de samme problemene som XboxOne har. Som foreksempel...

Man må betale lisens for å bruke brukte spill.
Igjen, ja du leste riktig! Hvert spill som installeres på en XboxOne, blir koblet opp til dens brukerkonto og disken vil "huske" dette. Installerer du ett spill som noen allerede har installert, må du betale en lisens for å kunne spille dette spillet! Du må kjøpe spillet på nytt for å kunne bruke det!
Du går på GameStop "Oi! Endelig Halo 97487 i brukthylla for 200,- billigere enn nytt!". Du går hjem og slenger det i din XboxOne hvor du får beskjed om at du må betale for å kunne spille dette. Microsoft sa ikke hvor mye lisensen kommer til å koste, men jeg har på følelsen av at det ikke er billig. La oss foreksempel si at du da må betale 200,- i lisens, så har du plutselig betalt FULLPRIS for ett brukt spill! Kanskje coveret er litt krønsjet, kanskje plata har noen riper, kanskje manualen mangler. Men du måtte betale for å kunne spille det! Bortkasta penger! Jeg ser at de prøver å unngå piratkopiering, men hvor lenge tror dere ikke dette kommer til å vare? Hvor fort kommer ikke noen til å hacke seg rundt dette? Om de bare hadde droppet det at man installerer spillet og dermed kan spille det fritt uten disk etterpå så hadde det ikke vært noe problem!

Og lista er lang over negative ting om denne maskina. Dere Microsoft fanboys som nå vil prøve å slakte meg for dette innlegget, spar dere, dette er ikke positivt. Og jeg tror min gode venn Angry Joe, som faktisk ER Microsoft fanboy så det synger etter kan forklare det bedre enn meg...


Alt i alt, Microsoft bør droppe en god del om de forventer at deres maskin i det heletatt skal kunne ha en sjanse i konkurransen videre. Hva burde de ha gjort andeledes? Fjernet alt det jeg har nevt over for det første. For det andre kunne de ha ventet i noen uker ekstra og slått fra seg alt under E3! SÅ nære E3 og de avslører sin konsoll NÅ. Og hva handler pressekonferansen om? TV, TV, TV, TV, sport, TV, bil, TV, TV, TV, sport, Call of Duty... Ikke særlig imponerende der gitt... Og jeg kan banne på at denne TV greia ikke kommer til å funke her i Norge de første månedene!

MICROSOFT! GO HOME, YOU'RE DRUNK!

3 kommentarer:

 1. Utrolig interresant og spennende blogg! Har en mann og sønn som elsker å spille og de SAMLER ;) Ser at det er en gøy hoppy og hvilke gleder det kan gi-HERLIG! Takk forresten for koselig kommentar inne hos meg ;) Tips til trykk må jo være noe KULT fra spilleverden!?? En utsagn av ett eller annet slag ;) Gleder meg til å se i tilfelle.

  KOS deg og ha en flott helg!

  Vibbedille ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar tilbake! =D Jo, jeg så noen spill-inpsirerte trykk der inne som jeg falt for, så er ikke umulig at jeg bestiller meg en genser eller noe derfra en gang i fremtiden =D

   Slett
 2. Heldigvis så har MS snudd om på alt det og du må som sagt bare koble deg til nett en gang :) og brukte spill skal funke, de er vist blitt litt for snill og gir vekk 2 spill i mnd til gullmedlemmer for 360 og det koster ikke lengre noe for de som gir ut spillene og oppdatere spillene som det gjorde før :O. Nå frister X1 mer :P. Jeg nylig kjøpte meg en Wii noen spill og anbefale utenom Mario og Zelda serien :)

  SvarSlett