torsdag 14. mars 2013

Nostalgiske spill

I den siste tiden har jeg for en eller annen merkerlig grunn tenkt tilbake på en god del spill jeg hadde på Game Boy som ung. Brødrene mine hadde NES (som jeg senere arvet) men MIN første konsoll var Game Boy Color, og jeg hadde relativt mange spill. Desverre så har jeg i tidens løp solgt, mistet eller kastet eskene, manualene og spillene til flere av de spillene jeg hadde mens jeg vokste opp, og de få jeg har igjen fra den tiden er ikke komplette. Så derfor tok nostalgien nylig overhånd og jeg begynte å skaffe meg noen av de spillene jeg manglet.

Til nå har jeg klart å skaffe meg to av disse, komplette sådan. Dette var noen av de første spillene jeg fikk og jeg kan huske episoder hvor jeg spilte disse.

Det første jeg gikk til anskaffelse av var Conker's Pocket Tales! Jeg husker at jeg skulle ente få eller kjøpe ett nytt spill, jeg husker at jeg var i butikken, Elkjøp før de flyttet til der de holder til nå. Det var faktisk i den Elkjøp-butikken jeg kjøpte Game Boy'en min til å begynne med! De hadde ikke så veldig stort utvalg når jeg nå tenker tilbake på det, men som liten var det hyller på hyller med spill så langt øyet kunne se!
Conker's Pocket Tales satt på hylla og for en eller annen grunn så skilte dette seg ut. Jeg tok det med meg hjem og jeg spilte det i en hel evighet! Det var relativt vanskelig å komme seg frem, jeg slet mye husker jeg, levlene var vanskelig å navigere og det var ett generelt dårlig spill, men jeg digget det!
Jeg og min daværende bestevenninne brukte mange timer hvor vi presset oss sammen i en stol hjemme hos meg og spilte Conker. Vi byttet på å spille og vi skulle absolutt klare å komme oss igjennom slottet, noe som var veldig vanskelig... Det verste er at jeg husker alt som i en 80'talls montasje!

Det andre spillet fikk jeg i posten forrige uke, Earthworm Jim: Menace 2 the Galaxy. Dette er ett veldig dårlig spill, noe jeg ikke viste da jeg kjøpte det... Men jeg kjøpte det fordi en barndomsvenn av meg som bodde like borti gata hadde ett Earthworm Jim spill på data. Jeg trodde såklart det ville være det samme spillet... Så feil kunne jeg ta.
Jeg tror enda ikke at jeg klarte å runne det som ung, men du kan tro jeg prøvde! Husker jeg hadde ett helt ark med juksekoder i GBC veska mi som jeg hadde med meg overalt. Tror faktisk at det arket fortsatt ligger i den veska ett sted hjemme på Oppdal.
Men vanskelig, DET var det! Jeg slet utrolig mye med dette, spessielt med tanke på at man skal samle x-antal muttere eller veldig rare mynter igjennom banen før man warper videre til neste bane. Dør man på banen, må man starte på nytt og samle ALLE myntene igjen! Jeg spilte igjennom de to første banene like etter at jeg fikk det igjen nå, og då døde jeg på tredje banen. Målet var å samle 165 mynter eller noe, jeg hadde brukt en evighet, men hadde ikke klart å samle mer enn 80 tror jeg... Så falt jeg ned i ett hull og døde... Yeah, måtte ta alt på nytt igjen...  Hvordan jeg hadde tålmodighet til å spille dette som liten, aner jeg ikke.

Det siste spillet jeg har klart å skaffe meg er Donald Duck- Quack Attack...eller "Qu@ck Att@ck?*!" som det så fint står på boksen.
Dette spillet skaffet jeg meg fordi min bror fikk en demo av det spillet i ett Donald blad, og som den eneste med data på dette tidspunktet så var det han som spilte. Jeg fikk ikke lov til å røre engang...noe som er forståelig nå, men komplett urettferdig da.
Direkte bra er ikke dette spillet heller, og jeg husker ikke om jeg klarte å runne det noen gang, men jeg tror nok at jeg ikke gjorde det... Jeg husker ikke stort fra dette spillet, egentlig bare førstebrettet når man enda er i skogen. Jeg husker ingenting fra brettene etter, så om jeg i det heletatt kom meg lengre enn det vet jeg rett og slett ikke.

Det neste spillet som står på lista mi er ett Harry Potter spill. Grunnen til at jeg ikke har skaffet meg dette enda er rett og slett fordi jeg ikke husker om jeg hadde det på norsk eller på engelsk. Jeg tror jeg hadde det på norsk, men nå aner jeg ikke engang om det FINNES på norsk... Jeg tror faktisk at boksen og/eller manualen fortsatt ligger hjemme på Oppdal ett sted.
Dette spillet byttet jeg fra meg på barneskolen mot en som gikk i klassen min. Vi var alle store Harry Potter fans på dette tidspunktet, så når jeg fikk dette spillet til jul, så var det midtpunktet i skolegården. Men jeg stod fast. Det jeg skulle gjøre var å finne diverse ingredisenser til en eliksir hos Snape, men jeg skaffet dem i en tilfeldig rekkefølge, noe som gjorde at spillet låste seg! Jeg leste meg opp på det noen år senere på nett og fant ut at jeg hadde gjort det feil, og at spillet måtte ha glitchet for jeg kunne ikke skaffe de andre ingrediensene om jeg skaffet nummer 2 eller 3 først... Helt på trynet... Derfor byttet jeg det bort mot Pokemon Silver og 50,- fra en som gikk i klassen min. Ett helt fantastisk bra bytte, men nå i senere tid så sitter jeg her og skulle gjerne ha spilt Harry Potter...
Så om noen har Harry Potter (bassert på De Vises Stein) på GBC eller GBC (eller også PC), si ifra for jeg er intressert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar