søndag 10. mars 2013

Jane Austen inspirert hals og pulsvarmere

Nå henger jeg litt etter i bloggingen igjen gitt... Jaja, jeg får ta ett kjapt innlegg her i nattetimen mens jeg enda er våken og husker på det...

I begynnelsen av februar ble det annonsert en ny konkurranse i en håndverks-gruppe på deviantART som jeg er med i. Temaet denne gangen var "Jane Austen", og siden jeg ikke var med i januar konkurransen så tenkte jeg at jeg virkelig burde slenge meg på denne.

Rundt midten av februar satte jeg igang med en type hals som jeg fant på Drops. Etter ett dypdykk i garnlageret fant jeg frem noen nøster "Simba" som min mor hadde gitt meg en gang i tiden. Ett virkelig gammelt garn fra Trysilgarn om jeg ikke husker feil, så antagelig Europris materiale. Jeg kan ikke huske å ha sett dette garnet i butikken selv, men det var veldig nydelig. Fargen jeg hadde for hånden var støv/gammelrosa, men på kamera så det mer lilla aktig ut.

Halsen ble relativt fort ferdig. Jeg fant mønsteret på blomsten ett sted på Ravelry siden jeg ikke kan hekle og derfor var den egentlige blomsten som fulgte med mønsteret helt uaktuelt. Egentlig syns jeg at denne blomsten passer mye bedre...

Egentlig hadde jeg planer om å strikke ett ganske tykt sjal for å matche, men når det viste seg at det garnet jeg hadde i lageret ikke strakk til (og jeg ville nødig kjøpe nytt for dette) så jeg rakk det opp igjen og brukte deler av det opprekte garnet til ett par pulsvarmere/fingerløse votter isteden. Mønsteret finnes på Ravelry. For å gi dem mer liv så brukte jeg restene etter halsen på "blonde" delen, og det ferdige produktet ble ikke så værst. Ikke helt min stil, men de er langt fra stygge.

Så tilsammen ble dette ett lite "outfit", selv om det hadde gjort seg bedre med sjalet i tillegg, men det får heller vente til en annen gang tror jeg.

Men, med dette så vant jeg faktisk førsteplassen i konkurransen, noe som overrakset meg veldig siden jeg ikke helt så "Jane Austen" i dette i forholdt til andre sine prosjekter.

Konkurransen denne måneden er "Star Wars" ...jaaaah, jeg er langt fra Star Wars fan... Men jeg har en halvferdig pute liggende som jeg SKULLE strikke til Bård i fjor, så vi får se om jeg klarer å gjøre den ferdig imellom alt det andre jeg har på pinnene for tiden. Ønsk meg lykke til!

...jeg burde virkelig ha strøket den kjolen før jeg tok bildene...

2 kommentarer:

 1. Så flott sett du har laget!:)

  Gratulerer med seieren - vant du noe spennende?

  Jeg elsker konkurranser, litt fordi jeg av og til trenger litt påfyll av inspirasjon, litt fordi det av og til (en sjelden gang) er ok å bli fortalt hva man skal lage;))

  Tusen takk for deltakelsen i min Give Away - håper du vinner!:)

  - Tildemor

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Jeg har forløbi kun motatt en av premiene, men jeg vant en haug med knapper, en liten amigurumi som så ut som ikonet mitt på deviantART, ett skjerf og noen vaskekluter.

   Slett