søndag 29. september 2013

Restegarn med mere!

Nei, jeg er ikke død...selv om man skulle tro det med en måned mellom hver innlegg... Ingenting skjer i min hverdag og om det skjer noe så glemmer jeg HELT av å blogge for jeg har falt ut av bloggrytmen...

Men jeg tenkte jeg skulle slenge opp en liten oppdatering på strikkesiden for å bare å ha gjort det liksom, har egentlig ikke noe særlig med lesere så ingen bryr seg uansett.
I september måned har jeg gått amok med restegarn! Kan desverre ikke vise de to største restegarns prosjektene jeg har lagd da disse er gaver til en kommende mor og jeg ANER ikke om hun leser, men isåfall, hei Fridtjof! Jeg skal ikke spoile!
Har også noen flere prosjekter planlagt i den rettningen, men jeg har frem til november på meg til å få det ferdig. Babystrikk er kjempekos! Tror jeg må strikke noe kos til Arendal også siden det er så kjekt.

Men ja, restegarn! Jeg fant ut at jeg skulle sortere ut litt av det lasset restegarn jeg har og fant en haug med ull i heslige farger (mor mi, ta det med ro, dette er ikke restene dine).

Og siden det her høst og jeg er tom for sokker så bestemte jeg meg for å lage noen crazy stygge, enkle raggesokker. Jeg foretrekker litt mer fancy mønstersokker, men jeg får bare overleve med enklere og tynnere sokker for en stund.
Første par ble helt SKUMMELT stygt! Jeg gjorde også en bommert med maskeanntallet på hælen, og jeg var jo såppas lat at jeg ikke orket å fikse det så jeg gjorde heller den samme feilen på den andre sokken også, noe jeg angret på i ettertid.

Det andre paret ble da litt bedre både i passform og fargevalg.

Og til sist så fikk jeg lagd meg ettpar hansker. Dette er etter ett mønster fra Drops som jeg ikke husker i farta, men det er relativt nytt så det burde ikke være så vanskelig å finne det. Eneste forskjellen jeg har gjort i forhold til mønsteret er at jeg lagde skaftet eller hva jeg skal kalle det, litt lengre. Jeg liker at hanskene går litt langt opp på armen. Og ja, jeg gikk tom for hvit på fingrene, derfor ble pekefinger på begge hanskene mørkegrå, men jeg så jo etter at bilder ble tatt og slikt at det faktisk ikke er samme nyanse som på skaftet... Jaja...

Og enda har jeg mer restegarn, både i denne tykkelsen og andre tykkelser samt kvalitet, så det må nok bli litt flere ting fremover. Som sagt så har jeg også lagd noe babystrikk i restegarn, så jeg må nok få lagd ett slik innlegg til senere.

Så har jeg jo puslet litt med ting forrutenom restegarn også... En ting er en Creeper lue som jeg ble nesten ferdig med før jeg fant ut hvor stygg den faktisk ble, så jeg måtte rekke opp halve lua! Det ser ikke så ille ut på dette bildet, men det ble helt forferdelig etterhvert. Jeg prøvde å lage den dobbelt så jeg strikket først en grå, helt vanlig lue, for så å strikke det grønne utenpå. Jeg feilet, men har en annen teknikk jeg har tenkt å prøve. Men jeg har lagt den til side for øyeblikket fordi jeg ble så lei av den da jeg måtte rekke opp. Har hatt denne i tankene i ett år nå, så jeg hadde virkelig håpet å få den til.

Ett annet, litt større prosjekt jeg holder på med er julegave til kjæresten til en venninne av meg. Hun hadde spurt om jeg kunne strikke den for henne til ham, noe jeg såklart kunne gjøre, så luksusgarn ble kjøpt inn for ca. en måned siden. Det er Drops Merino Extra Fine i marineblått og mønstret finnes her
Fyren som skal ha den er lang og tynn, mer så enn Bård, så det ble litt av en jobb å få tallene til å møtes når jeg skulle begynne. Egentlig så skulle jeg strikke den i M, men etter mye spekulasjon så fant jeg ut at jeg sparte mye hodebry og arbeid dersom jeg strikket den i S istedet. Jeg startet den opp og fikk vrangborden på plass. Men den føltes ekstremt liten, selv etter at jeg fikk begynt med glattstrikk... Og Bård var jo borte i to uker tidligere i september, så da var jo prøvekaninen min borte! Jeg måtte derfor legge den på vent en stund for jeg orket ikke strikke ferdig bolen for så å finne ut at den ikke passet. Teorien min var at, om den passet Bård, så ville den passe mottakeren også med litt plussmargin, noe som var etterspurt av venninnen min da jeg fikk oppdraget. Så når Bård kom tilbake så viste det seg at jeg var på rett spor! Deretter har jeg strikket i avslappet tempo og har nå endelig bolen så og så klar! Det ser ikke så ille ut på bildet, men bolen er ca. 10cm lengre enn det oppskriften sier.

Men det er nok fra meg for denne gang. Forhåpentligvis så blir det ikke så lenge til neste innlegg! Tata!

2 kommentarer:

  1. De hanskene ble utrolig stilige. Misunner ditt strikketalent! Merker at jeg burde ha noen raggsokker jeg kan ha på inne. Får spørre pent min mor om hun kan strikke et par, hehe.

    SvarSlett
  2. Gleeeeder meg til jeg har den i hendene. Gleder meg enda mer til kjæresten åpner pakken på julaften <3

    SvarSlett